Get Help
Download App
Select Language

Tietosuojailmoitus

Voimaantulopäivä: 1. maaliskuuta 2021

Lime ja sen konserniyhtiöt (yhdessä " Lime", " me", " meille" tai " meidän") ovat sitoutuneet vahvasti läpinäkyvyyteen, ja haluamme sinun (" sinä" tai " sinun") ymmärtävän, kuinka keräämme, käytämme, jaamme ja suojelemme tietojasi. Tässä tietosuojailmoituksessa (jäljempänä " tietosuojailmoitus") kuvataan, kuinka Lime käsittelee tietoja Limen verkkosivustojen (mukaan lukien sen verkkokauppa), käyttäjän omistamien Lime-kulkuvälineiden, Limen omistamien kulkuvälineiden ja niihin liittyvien mobiilisovellusten ja palveluiden (jäljempänä yhdessä " palvelut") yhteydessä sekä silloin, kun olet muuten kanssamme vuorovaikutuksessa. Kun siitä erikseen mainitaan, tässä ilmoituksessa kuvataan myös Juicer-lataajia koskevia tietosuojakäytäntöjä. Lue myös käyttösopimuksemme, jossa määritellään palveluihin sovellettavat ehdot.

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojailmoitusta aika ajoin. Jos Lime tekee muutoksia tähän tietosuojailmoitukseen, päivitetty tietosuojailmoitus asetetaan saataville palveluidemme kautta, ja jos Lime tekee olennaisia muutoksia tähän tietosuojailmoitukseen, se ilmoittaa siitä näkyvästi ja saattaa myös ottaa sinuun suoraan yhteyttä sähköpostitse tai muulla tavalla.

Keräämiemme tietojen tyypit

Keräämme ja vastaanotamme tietoja eri tavoin. Keräämiemme tai vastaanottamiemme tietojen tyypit riippuvat siitä, miten käytät palveluitamme ja millä tavalla olet niiden kanssa vuorovaikutuksessa. Monissa tapauksissa voit itse päättää, mitä tietoja annat meille, mutta joitakin tietoja (kuten tilitiedot) tarvitsemme palveluiden tarjoamiseen ja jos niitä ei anneta, emme voi tarjota palveluita. Käytämme ja luovutamme näitä tietoja alla kuvattuihin tarkoituksiin. Keräämiemme tietojen tyyppejä ovat mm. seuraavat:

Jos olet Juicer-lataaja, joka auttaa Limea kulkuvälineiden keräämisessä ja lataamisessa, keräämme lisäksi

Kuinka käytämme tietoja?

Käytämme tietojasi, mukaan lukien sijaintitietosi, seuraaviin tarkoituksiin:

Jos olet Juicer-lataaja, käytämme tietojasi lisäksi palkkiosi laskemiseen ja maksamiseen sekä Limelle tekemäsi työn valvomiseen ja Lime-kulkuneuvojen seuraamiseen.

Keiden kanssa jaamme tietojasi?

Jaamme tietojasi Limen osakkuusyhtiöiden, palveluntarjoajien ja kolmansien osapuolien kanssa silloin, kun se on käyttösopimuksen täytäntöönpanemiseksi tarpeen ja siten kuin tässä tietosuojailmoituksessa on kuvattu. Jaamme tietojasi erityisesti seuraavien kanssa:

Lue täältä lisää siitä, kuinka ajajatiedot auttavat yhteisöjä.

Voimme myös jakaa kolmansille osapuolille, mukaan lukien edellä luetellut kolmasien osapuolien tyypit, yhdistettyjä, persoonattomia tai nimettömiä tietoja, joista sinua ei voida kohtuullisin keinoin tunnistaa.

Mainonta ja analytiikka

Sallimme muiden tahojen tarjota analytiikkapalveluita ja näyttää mainoksia palveluissamme ja puolestamme verkossa sekä mobiilisovelluksissa. Nämä tahot saattavat käyttää evästeitä, verkkojäljitteitä, laitetunnisteita ja muita tekniikoita kerätäkseen tietoja siitä, kuinka käytät palveluitamme ja muita verkkosivustoja ja sovelluksia. Näihin tietoihin saattavat kuulua IP-osoitteesi, verkkoselaimesi, mobiiliverkon tiedot, avatut sivut, sivuilla tai mobiilisovelluksissa vietetty aika, napsautetut linkit ja konversiotiedot. Lime ja muut tahot saattavat käyttää näitä tietoja mm. tietojen analysointiin ja seurantaan, tietyn sisällön suosion määrittämiseen, kiinnostuksen kohteidesi perusteella kohdennetun mainonnan ja sisällön näyttämiseen palveluissamme ja muilla verkkosivustoilla, mainontamme tehokkuuden mittaamiseen ja verkkotoimintasi ymmärtämiseen paremmin. Tietoja asetuksiesi muuttamisesta, kiinnostuksen kohteisiin perustuvasta mainonnasta ja selaustietojesi käytön kieltämisestä käyttäytymiseen perustuvaan mainontaan saat evästekäytännöstämme tai osoitteesta https://www.aboutads.info/choices. Jos olet EU:n alueella, käy osoitteessa https://www.youronlinechoices.eu/.

Kun Lime käyttää Facebook-pikseliä (eräänlainen eväste) näyttääkseen sinulle mainoksia, Lime ja Facebook Ireland ovat tämän tietojenkäsittelyn osalta yhteisrekisterinpitäjiä. Lime ja Facebook Ireland ovat jakaneet velvoitteensa näiden yhteisten käsittelytoimien osalta GDPR-asetuksen mukaisesti. Lime on esimerkiksi vastuussa tämän ilmoituksen antamisesta sinulle, ja Facebook Ireland on vastuussa yhteisiin käsittelytoimiin liittyvien yksilön oikeuksiesi hallinnoimisesta. Tietoja siitä, kuinka voit käyttää yhteisiin käsittelytoimiin liittyviä oikeuksiasi Facebook Irelandin kohdalla, sekä tietoja siitä, kuinka Facebook Ireland myöhemmin käsittelee henkilötietojasi itsenäisenä rekisterinpitäjänä, saat Facebookin tietosuojakäytännöstä.

Teemme myös yhteistyötä kolmansien osapuolien kanssa, jotta voisimme näyttää sinulle mainoksia osana räätälöityjä kampanjoita kolmansien osapuolien alustoilla (kuten Facebookissa ja Instagramissa). Näiden mainoskampanjoiden yhteydessä me saatamme tai kolmansien osapuolien alustat saattavat muuttaa sinua koskevat tiedot, kuten sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, yksilölliseksi arvoksi, joka voidaan yhdistää käyttäjätiliisi näillä alustoilla, jotta voisimme saada tietoja kiinnostuksen kohteistasi ja näyttää sinulle kiinnostuksen kohteidesi mukaisia mainoksia. Huomaa, että kolmansien osapuolien alustat saattavat tarjota sinulle vaihtoehtoja sen suhteen, näetkö tällaisia räätälöityjä mainoksia.

Emme myy tai jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille niiden suoramarkkinointitarkoituksia varten ilman sinun suostumustasi.

Oikeusperusteemme tietojesi käyttöön

Euroopassa meidän on eriteltävä tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi, sekä tällaisen käsittelyn oikeusperusteet. Lime kerää, käyttää, jakaa ja muutoin käsittelee tietojasi tässä tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin useiden oikeusperusteiden nojalla, joihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

Lisätietoja henkilötietojesi käsittelyn oikeusperusteista saat täältä.

Miten siirrämme tietojasi?

Koska tarjoamme palveluitamme maailmanlaajuisesti monissa eri paikoissa, voimme siirtää tietojasi tällaisiin paikkoihin ja niistä muualle pystyäksemme tarjoamaan sinulle palveluitamme.

Jos vakituinen asuinpaikkasi on Euroopan talousalueella (jäljempänä " ETA"), Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, siirrämme tai välitämme tietojasi Yhdysvaltoihin ja muihin oman asuinmaasi ulkopuolisiin maihin säilytystä, käsittelyä ja muita tässä tietosuojailmoituksessa kuvattuja tarkoituksia varten. ETA-alueen, Sveitsin ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuoliset maat eivät ehkä tarjoa samaa tietosuojan tasoa kuin kotimaasi; esimerkiksi Yhdysvaltoja koskevaa henkilötietojen riittävää suojaa koskevaa päätöstä ei tällä hetkellä ole. Jos Euroopan komissio on todennut maan tarjoavan riittävän tietosuojan tason, Lime voi siirtää tietoja henkilötietojen riittävää suojaa koskevan komission päätöksen nojalla.

Lime käyttää myös Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita siirtääkseen tietoja ETA-alueelta, Sveitsistä ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta Yhdysvaltoihin ja muihin asuinmaasi ulkopuolisiin maihin. Voit pyytää kopiota mallisopimuslausekkeista lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen legal@li.me.

Rajoitetuissa erityistilanteissa, joissa henkilötietojen käsitteleminen on asianmukaista, eikä muita tiedonsiirtomekanismeja ole, saatamme soveltaa tiedonsiirtoa koskevia poikkeuksia, kuten sopimukseen perustuvaa tarvetta. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun tietojen siirtäminen on tarpeen, jotta voisimme tarjota palveluitamme käyttösopimuksen mukaisesti.

Kuinka kauan säilytämme tietoja?

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin se on tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi sinulle tai kunnes tilisi poistetaan, sen mukaan, kumpi näistä tapahtuu myöhemmin. Säilytysaika voi olla pidempi, jos sovellettava laki niin vaatii tai siitä ilmoitetaan sinulle. Alla on annettu joitakin esimerkkejä säilytysajoista.

Tiedon tyyppiSäilytysaika
TilitiedotTietoja säilytetään tilin elinkaaren ajan. Tiettyjä tiliin liittyviä tapahtumatietoja säilytetään seitsemän vuoden ajan Limen kirjanpitovelvoitteiden mukaisesti.
Viranomaisen myöntämän ajokortin tiedot sekä selfien ja henkilötodistuksen välisen vertailun tulosKun olemme tarkistaneet, että ajokortti on voimassa, säilytämme vain rajoitettuja tarkistustietoja petosten ehkäisemistä varten ja jotta sinä voisit käyttää palveluitamme. Kun käytämme kasvojentunnistusteknologiaa varmistaaksemme, että ajokorttisi vastaa valokuvaasi, säilytämme ainoastaan tiedon siitä, vastasivatko valokuvat toisiaan. Säilytämme tämän tiedon tilin elinkaaren ajan, ellei lainkäyttöalueesi lainsäädäntö edellytä muuta säilytysaikaa.
AsiakastukipyynnötTietoja säilytetään tilin elinkaaren ajan.

Kun poistat tilisi, saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin pystymme poistamaan tietosi kokonaan tietokannoistamme ja järjestelmämme lokitiedostoista. Saatamme myös säilyttää tietoja poistetuista tileistä petosten ehkäisemiseksi, maksujen keräämiseksi, käyttösopimuksen täytäntöön panemiseksi, lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi tai lakisääteisten oikeuksiemme käyttämiseksi.

Jos olet Juicer-lataaja, Lime säilyttää lisäksi tiettyjä tietoja niin kauan kuin lakisääteiset velvoitteemme sitä edellyttävät. Lime voi esimerkiksi säilyttää joitakin tietojasi täyttääkseen sovellettavat verotukselliset, oikeudelliset, raportointiin ja tarkastuksiin liittyvät velvoitteensa ja muut vaatimukset maissa, joissa sillä on toimintaa.

Oikeutesi

Osa näistä oikeuksista on voimassa yleisesti, kun taas osa niistä koskee vain tietynlaisia tapauksia. Jotkin näistä oikeuksista eivät ehkä koske sinua, jos asuinpaikkasi ei ole jollakin alla mainituista alueista.

Euroopan talousalueella, Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa asuvien oikeudet

Mikäli vakituinen asuinpaikkasi on Euroopan talousalueella, Sveitsissä tai Yhdistyneessä kuningaskunnassa, sinulla on useita tietoihisi liittyviä oikeuksia.

Vastustamisoikeus (markkinointi) – Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksia varten.

Vastustamisoikeus (oikeutettu etu) – Kun käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujemme nojalla, voit tietyissä tilanteissa vastustaa tätä käsittelyä. Ellei meillä ole huomattavan tärkeää ja perusteltua syytä tietojesi käsittelemiseen, eikä käsittely ole tarpeen oikeudellisista syistä, lopetamme tietojesi käsittelemisen, jos vastustat sitä.

Oikeus saada pääsy tietoihin – Voit päästä moniin tietoihisi kirjautumalla tilillesi. Voit myös pyytää kopiota tiedoista, jotka meillä on sinusta, ja selvitystä siitä, miten käytämme niitä.

Oikeus tietojen oikaisemiseen – Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan sinua koskevat virheelliset tiedot.

Oikeus tietojen poistamiseen – Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus pyytää meitä poistamaan tietosi sillä edellytyksellä, että siihen on pätevä syy ja että se on sovellettavan lain mukaista.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen – Sinulla on tietyissä tapauksissa oikeus väliaikaisesti rajoittaa toimestamme tapahtuvaa tietojesi käsittelyä sillä edellytyksellä, että siihen on pätevä syy.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen – Sinulla saattaa olla oikeus saada tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus peruuttaa suostumus – Jos olet aiemmin antanut meille suostumuksesi esimerkiksi suoramarkkinointiin, sinulla on oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa. Tämä ei kuitenkaan vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen. Vaikka peruutat antamasi suostumuksen, voimme jatkaa tietojesi käsittelyä, mikäli laki sen sallii tai sitä edellyttää.

Oikeus antaa ohjeita tietojesi käsittelyyn kuolemasi jälkeen – Sinulla on oikeus antaa meille tarkat ohjeet henkilötietojesi säilytyksestä, poistamisesta tai luovuttamisesta kuolemasi jälkeen.

Ota meihin yhteyttä kohdassa "Kuka on vastuussa tiedoistani?" kuvatulla tavalla, jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksistasi tai jos sinulla on kysyttävää siitä, kuinka käsittelemme tietojasi. Turvallisuussyistä saatamme edellyttää sinulta tiettyjä toimenpiteitä, jotta voimme vahvistaa, että kyseinen Lime-tili kuuluu sinulle. Saatamme esimerkiksi edellyttää, että sinulla on Lime-tiliisi yhdistetty vahvistettu sähköpostiosoite ja että käytät tätä sähköpostiosoitetta, kun otat meihin yhteyttä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus paikalliselle tietosuojasta vastaavalle valvontaviranomaiselle. Luettelo EU:n valvontaviranomaisista löytyy täältä. Voit myös ottaa yhteyttä Limen tietosuojavastaavaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen dpo@li.me.

Kalifornian tietosuojalakiin perustuvat oikeudet : Jos olet Kalifornian asukas, sinulla on tiettyjä henkilötietojasi koskevia oikeuksia. Lisätietoja näistä oikeuksista ja niiden käyttämisestä saat Kalifornian tietosuojailmoituksestamme, joka sisällytetään tähän käytäntöön tällä viittauksella.

Vaihtoehtosi ja tietojesi hallitseminen : Mielestämme sinulla on oltava vaihtoehtoja tietojesi keräämisen, käyttämisen ja jakamisen suhteen. Jos et halua Limen keräävän sinusta tietoja, älä käytä palveluitamme.

Sähköpostiviestit ja muu viestintä : Jos haluat muuttaa sitä, minkälaista viestintää saat meiltä, tai kieltäytyä vastaanottamasta meiltä mainosviestejä, voit tehdä sen milloin tahansa päivittämällä käyttäjäprofiilisi viestintäasetuksia. Voimme edelleen lähettää sinulle muita kuin mainosviestejä, kuten tietoja palvelun käytöstäsi.

Omien tietojesi tarkastelu ja hallinta : Jos sinulla on Lime-käyttäjätili, voit tarkastella, muuttaa ja poistaa tietojasi kirjautumalla tilillesi ja muokkaamalla profiiliasi. Voit muuttaa matkapuhelinnumeroasi ja sähköpostiosoitettasi käyttämällä sovelluksemme muutostoimintoa. Voit poistaa Lime-tilisi milloin tahansa lähettämällä meille pyynnön osoitteeseen support@li.me tai käyttämällä sovelluksen "Lähetä pyyntö" -toimintoa. Jos olet Juicer-lataaja ja haluat poistaa käyttäjätilisi, lähetä sähköpostia osoitteeseen juicer@li.me.

Kuka on vastuussa tiedoistani?

Nähdäksesi mikä taho on vastuussa henkilötiedoistasi ja miten voit ottaa yhteyttä kyseiseen tahoon napsauta tästä.